Hoe u uw beglazing kunt verzorgen

Bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming is het noodzakelijk om glas goed te onderhouden. Het onderhouden van glas draagt bij aan een langere levensduur. Het is een misvatting dat het onderhouden van glas veel werk en frequentie vereist.

Voor een optimale transparantie is het van essentieel belang om de beglazing minstens twee keer per jaar uitgebreid te wassen. Om de kwaliteit van het dubbelglas te waarborgen, is het noodzakelijk om minstens eenmaal per jaar het verf- en kitwerk te controleren en indien nodig bij te werken. Voor een soepele werking is het raadzaam om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te inspecteren, reinigen en smeren.

Zorg voor optimale luchtcirculatie in uw huis

Door aandacht te besteden aan het onderhoud van het dubbelglas in en om uw huis, kunt u de ventilatie verbeteren. Het verbeteren van de ventilatie in uw woning kan worden gedaan door het plaatsen van ventilatieroosters. Door dit na te streven, kunnen schimmelvorming en vochtplekken worden voorkomen.

Het belang van onderhoud voor uw beglazing

Om te voorkomen dat vocht uw woning binnendringt, dient u ervoor te zorgen dat de kit en verf er goed uitzien. Op deze manier kunt u ook houtrot en schimmelvorming voorkomen. Inspecteer zowel de kit als het schilderwerk regelmatig en werk ze bij indien nodig.

Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet naar behoren functioneren, is het van belang om hier zorg voor te dragen. Controleer met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze te reinigen, bij te stellen en eventueel te oliën. Creëer een betere ventilatie in uw woning door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten plaatsen.

Zorg er wel voor dat je geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen toe trekt en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, zodat het er netjes uitziet en de constructie behouden blijft. Als het glas niet regelmatig wordt schoongemaakt, kunnen bepaalde delen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1201

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw woning energiebesparend door te investeren in nieuwe glaspanelen
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen
> Wat is de betekenis van hr glas