Maak uw woning energiebesparend door te investeren in nieuwe glaspanelen

Er zijn veel verschillende soorten glas beschikbaar om uit te kiezen. In het verleden was enkel glas de norm in de meeste huizen. Bij de bouw van nieuwe woningen is HR +++ glas vaak de standaard.

Investeer in milieuvriendelijke beglazing en bespaar geld

Wanneer uw huis momenteel is voorzien van enkel glas, zal de besparing bij elk ander type glas groter worden. Bij het installeren van dubbel glas wordt er per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas bespaard. Wanneer u in plaats van dubbel glas HR++ glas plaatst, zal er per vierkante meter jaarlijks 11,9 m3 gas worden bespaard.

Besparingen zijn mogelijk omdat enkel glas niet isoleert, maar alle andere soorten glas wel. Voor het verduurzamen van uw huis kunt u vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn vanuit de overheid of gemeente. U kunt bij de gemeente of overheid informeren naar de beschikbare duurzaamheidssubsidies, zodat u niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook op de kosten van de aanschaf.

Hoeveel gaat het u kosten om glas te vervangen?

Doorgaans wordt er gekozen om enkel glas te vervangen door HR glas. Afhankelijk van verschillende factoren variëren de kosten voor het vervangen van de beglazing. Het is belangrijk om te bepalen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als de beglazing een grotere dikte heeft dan het bestaande glas, is het waarschijnlijk dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gedaan en er zo extra kosten ontstaan. Er zijn ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid, zoals al eerder genoemd. Dit kan de kosten verlagen en daardoor het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Door enkel glas in uw woning te vervangen, kunt u het wooncomfort verhogen. Met de verbeterde isolatie van uw woning zal er minder warmte verloren gaan. Dit zal resulteren in lagere energiekosten voor u.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1201

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u uw beglazing kunt verzorgen
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen
> Wat is de betekenis van hr glas